27 Kasım 2016 Pazar

Hisse Senedi Alın

Borsada yatırım yapmak için ilk yapmanız gereken ülkemizdeki borsa bir kumardır algısını bir kenara bırakmaktır. Bu algı ülkemizin sermaye piyasasının derinleşmesinin önündeki en büyük engel olarak yer almaktadır. Uzun yılladır tasarruf açığı veren ülkemiz için, sermaye piyasalarının derinleşmesi, sermaye piyasalarına güvenin artması ve dolayısıyla insanların tasarrufa teşvik edilerek ülkenin tasarruf açığının giderilmesi Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması için önemli konuların başında gelmektedir.

Sermaye piyasaları içinde en önemli alan ise Borsa İstanbul adını alan hisse senetleri borsamızdır. Ama üklemizde yatırımcıların Borsa'ya temkinli yaklaşmaları neticesinde Borsa'mız potansiyelinin altında değerlenmektedir. Öncelikle ülkemizin ve borsanın potansiyelinin farkında olarak yakın gelecekte Türkiye'nin dünya ekonomileri içinde en önemli bir aktörlerden biri olacağını, Borsa İstanbul'un ise dünyanın en değerli borsalarından biri olacağını göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. 

Borsa İstanbul'un değeri ise 2014 yılında yüzde 12,3 büyüyerek  2014 sonu itibariyle değeri 219 milyar 762,6 milyon dolara yükselmiştir.

Türkiye dünya ekonomileri arasında milli hasıla bakımından ilk 20 ülke içinde yer alırken borsa açısından ise borsaya kote olan şirket sayısı ve şitketlerin piyasa değeri açısından World Federation of Exchanges verilerine göre Eylül 2014 tarihi itibarıyla WFE'ye kayıtlı 57 dünya borsası arasında 35-40. sıralarda kendine yer bulmaktadır. 

Ülke milli geliri açısından ilk 20 ülke içinde yer alan Türkiye'nin borsa açısından 35-40 sıralarda yer alması Borsa İstanbul'un geleceğe yönelik nasıl bir büyüme potansiyeli olduğunu gösterir. Borsa İstanbul'un hakettiği yer alan ilk 20 borsa arasına girmesi önümüzdeki yıllarda Borsamızın ne kadar değerleneceğine dair önemli bir veridir. Önümüzdeki yıllarda Borsa İstanbul'un ilk 20 borsa arasına girmesi ve ülkemizin bu süreçte milli hasıla, nüfus artış hızları da hesaba katılırsa borsamızın değeri daha da artacaktır.

Borsada yatırım yaparken her zaman ülkemizin büyüme potansiyeli, nüfus artış hızı, genç ve dinamik demografik yapısı, jeopolitik konumu ve önemi ile Borsa İstanbul'un değerinin altında fiyatlanması hususlarını göz önünde bulundurarak uzun vadeli hisse senedi alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benjamin Graham Değer Yatırımcılığı Methodu

   Benjamin Graham Değer Yatırımcılığı Methodu, yatırımcıların sistematik olarak değer düşüklüğüne uğramış varlıkları bulmak için hisse sene...